Esittely

Päivän piirrokset

Kuvituspiirrokset

Historiikit ja juhlakirjat

Kampanjat ja
tilaisuudet

Yhteystiedot

Etusivu

 

Kerberos©Kalevi Laalo
Kaiki oikeudet pidätetään

Historiikit ja juhlakirjat

"Muovikallen perintö, Upo Muoviteollisuudesta Uponoriksi 1965 - 1985"
on juhlakirja Uponor-konsernin 20-vuotiselta taipaleelta. Kirjassa on lämminhenkinen kuvaus legendaarisesta Muovikallesta, Karl-Jan Goveniuksesta, jonka strategiat ja inhimillinen johtamistapa olivat kaksi askelta aikaansa edellä. (1985, 55 s.)

"Nappikaupasta muoviaikaan"
kertoo Suomen muoviteollisuuden vaiheet 1921 - 1991. Teos tuo erityisen vahvasti esiin ensimmäisten yrittäjien uudisraivaajahengen, jota nykyisetkin muovialan yrittäjät ovat voineet soveltaa Suomen muoviteollisuuden kansainvälistymisen tiellä. Suomen Muoviyhdistyksen kustantama juhlakirja painettiin 1990 ja siinä on 325 sivua.

"Kausalan kankaalta maailmalle"
kertoo Halton Oy:n kasvusta merkittäväksi kansainväliseksi ilmastointialan yritykseksi. Se on myös tarina yhtiön perustajasta Seppo Halttusesta, joka huippujuoksijan peräänantamattomuudella toteutti unelmansa menestyvästä perheyrityksestä. Haltonin johtamistapa ja arvot ovat kirjan välityksellä saaneet osakseen monen nimekkään yritysjohtajan kiinnostuksen. (1994, 207 s.)

"Tehtaassa ja valtateillä"
kuvaa ainuytalaatuisen teollisuusyritysten paikallisen yhteenliittymän, Nastolan teollisuusryhmän 30-vuotistaivalta 1967 - 1997. Tämä rekisteröimätön ryhmä huolehtii siitä, että teollisuuden ja sen henkilöstön intressit otetaan huomioon paikkakuntaa koskevassa päätöksenteossa.Esimerkiksi kelpaa parhaiten valtatie 12 -hankkeen sinnikäs läpiajo. Kirja on saavuttanut huomiota myös maamme rajojen ulkopuolella. Se löytyy mm. Harvardin yliopiston kirjastosta. (1997, 95 s.)

"Kallen matkassa maailmalle"
on kuvakirja siitä, miten Muovikallen perintö kasvoi korkoa Uponorin kehittyessä yhdeksi suurimmista putkijäteistä. Kirja valmistui Uponor Suomi Oy:n 40-vuotisjuhlaan ja sen sisältö muodosti rungon Sibeliustalossa 16.9.2005 esitettyyn musiikkispektaakkeliin, jonka päätähtinä olivat Arja Koriseva, Hannu Lehtonen ja Muovikallea esittänyt Lauri Ojanen sekä kapellimestari Kimmo Leppälän johdolla soittanut lahtelainen 15 miehinen orkesteri. Kuvat ovat Kalevi Laalon piirtäjä-minän Kerberoksen käsialaa. (2005, 32 s.)

 

Kalevi Laalo on Suomen Tietokirjailijat ry:n jäsen.

© Kalevi Laalo / Viestintätoimisto Piirros & Viestintä Oy